Fort Producties

Educatie

Verhalenmachine

'Ken jij dat verhaal van ome Jan tijdens de oorlog?' , 'Weet jij wat de buurman heeft meegemaakt tijdens de watersnood in 1953?', 'Wist jij dat ons buurmeisje al jaren optreed in grote musicals?'.... zomaar wat onderwerpen die voorbij komen als we op verhalenjacht gaan in de buurt.
Verhalen verbinden mensen!

In het project 'verhalenmachine' gaan we op zoek naar de mooie verhalen uit de buurt. De verhalen worden verwerkt tot speurtocht in de beurt. Zo kom je op een speelse manier meer te weten over wie er in jouw omgeving woont.

joost@fortproducties.nl

Betere Buurt Courant

Een aanjaagproject in de buurt, waarbij bewoners ideeën aandragen voor het verbeteren van de wijk. Het eindresultaat is een 'Betere Buurt Courant' welke wordt verspreid en mensen inspireert en activeert.


joost@fortproducties.nl

'Razende reporters'

In open deur TV gaat Joost de wijk in op zoek naar bewoners met nieuwe ideeen om de wijk nog mooier te maken. In een vervolg afspraak worden bewoners uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst worden de ideeën uit de interviews besproken om gelijk met elkaar aan de slag te gaan. Bewonersparticipatie 2.0 !
Het project kan ook worden uitgevoerd door kinderen of jongeren. Zij worden dan in een korte workshop opgeleid tot Razende reporter.

joost@fortproducties.nl

Kletskousen

Joost van Rijckevorsel komt met zijn camera naar uw school om in gesprek te gaan met leerlingen. Er wordt een leuk filmpje gemaakt dat online wordt gepubliceerd.


joost@fortproducties.nl

Opschoon gymnastiek

Chauffeur Nico komt naar school als opener van uw jaarlijkse opschoondag.
Een energieke straattheater act die het hele schoolplein doet dansen!

joost@fortproducties.nl


Eco Troopers

Met leerlingen van het middelbaaronderwijs wordt onderzocht, door middel van interviews, hoe duurzaam de school en haar omgeving eigenlijk is. In verschillende lessen wordt aandacht besteed aan het verduurzamen van de omgeving.
Het eindresultaat is een expositie met aanbevelingen en een eind film.

joost@fortproducties.nl


Maatwerk!

Als creatief ontwikkelaar maakt Joost van Rijckevorsel graag voor u een project op maat. Van Theaterproducties tot film, van spelprogramma tot beeldend kunstproject.

Stuur gerust een mailtje!

joost@fortproducties.nl