Educatie en Welzijn

Betere Buurt Courant

Een aanjaagproject in de buurt, waarbij bewoners ideeën aandragen voor het verbeteren van de wijk. Het eindresultaat is een 'Betere Buurt Courant' welke wordt verspreid en mensen inspireert en activeert. 


joost@fortproducties.nl

Verhalenmachine

'Ken jij dat verhaal van ome Jan tijdens de oorlog?' ,  'Weet jij wat de buurman heeft meegemaakt tijdens de watersnood in 1953?', 'Wist jij dat ons buurmeisje al jaren optreed in grote musicals?'.... zomaar wat onderwerpen die voorbij komen als we op verhalenjacht gaan in de buurt.
Verhalen verbinden mensen!

In het project 'verhalenmachine' gaan we op zoek naar de mooie verhalen uit de buurt.  De verhalen worden verwerkt tot speurtocht  in de beurt. Zo kom je op een speelse manier meer te weten over wie er in jouw omgeving woont.

joost@fortproducties.nl

Ontwerp expeditie

Geheel op maat wordt een activiteit georganiseerd in uw buurt waarbij u onderweg 'De Tijdtante' tegen komt. Een aanleiding om het te hebben over de herinrichting van de openbare ruimte in uw buurt.

De ontwerp expeditie prikkelt buurtbewoners na te denken over hun omgeving.
Tijdens de wandeling wordt op laagdrempelige manier een eerste aanzet gegeven van bewonersparticipatie. De uitkomsten worden met de deelnemers gedeeld en in een vervolgtraject met hen verder vormgegeven.

Voor de deelnemers is tijdens de wandeling altijd een prikkelende voorstelling ter afsluiting van de expeditie. 

De ontwerp expeditie is een laagdrempelige werkvorm die een belangrijke eerste aanzet kan zijn voor bewonersparticipatie.

Op diverse locaties in Tilburg en Roosendaal zijn dergelijke projecten succesvol geweest. 


'Razende reporters'

In open deur TV gaat Joost de wijk in op zoek naar bewoners met nieuwe ideeen om de wijk nog mooier te maken. In een vervolg afspraak worden bewoners uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst worden de ideeën uit de interviews besproken om gelijk met elkaar aan de slag te gaan. Bewonersparticipatie 2.0 !
Het project kan ook worden uitgevoerd door kinderen of jongeren. Zij worden dan in een korte workshop opgeleid tot Razende reporter. 

joost@fortproducties.nl 

Eco Troopers

Met leerlingen van het middelbaaronderwijs wordt onderzocht, door middel van interviews, hoe duurzaam de school en haar omgeving eigenlijk is. In verschillende lessen wordt aandacht besteed aan het verduurzamen van de omgeving.
Het eindresultaat is een expositie met aanbevelingen en een eind film. 

joost@fortproducties.nl 


Opschoon gymnastiek

Chauffeur Nico komt naar school als opener van uw jaarlijkse opschoondag.
Een energieke straattheater act die het hele schoolplein doet dansen! 

joost@fortproducties.nl 


De Cohesie Caravan

Fort Producties ontwikkelde dit concept om op een laagdrempelige manier in de buurt aan de slag te gaan. 

Kwartiermaker Joost van Rijckevorsel komt met de Cohesie Caravan naar uw buurt om aan de slag te gaan met de 

wijkbewoners of de bewoners van uw gemeenschap. Op een laagdrempelige en ludieke manier wordt een korte 

sociale scan gemaakt van de omgeving. Kort daarop gaan we aan de slag met de initiatieven die leven in de buurt. 

Kletskousen 

Joost van Rijckevorsel komt met zijn camera naar uw school om in gesprek te gaan met leerlingen. Er wordt een leuk filmpje gemaakt dat online wordt gepubliceerd. 


 joost@fortproducties.nl 

Maatwerk!

Als creatief ontwikkelaar maakt Joost van Rijckevorsel graag voor u een project op maat. Van Theaterproducties tot film, van spelprogramma tot beeldend kunstproject.

Stuur gerust een mailtje! 

joost@fortproducties.nl